Quins tipus de facetes dentals hi ha?

COMPARTEIX EL POST!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Els pacients acudeixen a la nostra clínica per salut, quan els fa un queixal, tenen una càries que hem de tractar, etc., i també ho fan per estètica amb la idea de millorar el seu somriure, sent les facetes un dels tractaments preferits.

Amb carilles de composite podem millorar el somriure dels nostres pacients d’una manera força senzilla sense desgastar les dents, en la majoria dels casos, no necessita la col·locació d’anestèsia i es fan en un sol dia.

Per què serveixen les facetes dentals?

Amb el pas del temps, per incorrecta higiene, fumar, beure cafè o problemes dentals, molts dels pacients vénen amb les dents deteriorades.

Ens pregunten per la manera de millorar el seu somriure i aquí on entren les facetes, que no són més que unes làmines molt fines que poden ser de porcellana o de composite, i que s'adhereixen a la part anterior de les dents.

Així, si ens preguntem per a què serveixen les facetes dentals, no només es realitzen per estètica, es realitzen quan hi ha desgasts a les dents, quan es necessita guanyar espai per col·locar una pròtesi o corones, per tancar espais, per canviar la forma o color no desitjats i fins i tot per corregir la mossegada.

Les facetes funcionen com a protecció a la dent.

Quins tipus de carilles dentals fem servir els odontòlegs?

A la nostra clínica podem fer servir dos tipus de carilles, les de porcellana, de silicat de liti i les de composite.

Nosaltres treballem més amb aquest tipus de carilles, són un material de resina sintètica. Les facetes de composite directes són col·locades de forma progressiva i per capes sobre la dent. Solem fer-les en tan sols 1 dia.

Els pacients amb malaltia periodontal on veiem l’arrel de la dent, separació i petits triangles foscos, envelleix el somriure, per això se li recomana aquest tipus de carilles ja que li podem donar la forma agradable a la vista de la dent i el somriure.

Es poden reparar?

La resposta és afirmativa en tots dos casos. Cal fer un control posterior periòdics d’aquest tractament, ja que així allarguem la vida de les carilles i el seu bon estat.

En el cas de les de porcellana, l’arranjament de les facetes trencades es fa al laboratori.

Les de composite les arreglem nosaltres a la clínica en el moment.

Analitzem cada cas de forma individual i fem una valoració prèvia, on expliquem al pacient com farem el tractament, perquè tingui el somriure que tant desitja.

Demana ja la teva cita.